BOGINI VENUS

BOGINI VENUS

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka cytrynowa

    2 szt
  • śnieżka

    2 szt
  • wiórki kokosowe

    10 dag
  • masło

    1\\2 kostki
  • cukier

    3 łyżki
  • dżem morelowy

    1 sł
  • biszkopt jasny

    6 szt
  • ser biały

    0,5 (zmielony)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Biszkopt przekroić na pół. Galaretki rozpuścić w 2 szkl wody,śmietanę ubić ze śnieżkami,dodać ser.Gdy galaretka ostygnie wymieszać z przygotowaną masą.Odstawić do lekkiego stężenia,gdy pianka zacznie tężeć wyłożyć na biszkopt, przykryć drugą częścią biszkopta.Wierzch posmarować dżemem brzoskwiniowym i posypać wiórkami(na patelni rozpuścić masło, dodać cukier ,wiórki i chwilę podsmażać)Jeżeli ktoś lubi bardzo soczysty i wilgotny biszkopt można dolny płat biszkopta nasączyć.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat