„Pizza\" chlebowa

„Pizza\" chlebowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczywo czerstwe

    4-5 kromek
  • jajka

    2 - 3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Blachę do pizzy lub naczynie żaroodporne (ja zrobiłam ją dziś na dużej, prostokątnej blaszce do pieczenia ciasta) smarujemy olejem, układamy kromki chleba.

Jajka (dziś zrobiłam z 6 jaj - dla 4 osób) z dodatkiem soli, pieprzu, papryki roztrzepujemy widelcem i wylewamy na chleb.

Odstawiamy na 10 minut, aby chleb nasiąkł.
Następnie układamy składniki tak jak do pizzy, czyli to, co mamy lub, co lubimy (np. plastry szynki, salami, paprykę, pomidora, cebulę, oliwki itp.).

Wszystko posypujemy ziołami, startym serem i zapiekamy w piekarniku przez 10-15 min. w temperaturze 150 stopni C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magdalena80

27.10.2011 23:38
superowa...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat