Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„Pizza\" chlebowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczywo czerstwe 4-5 kromek
jajko 2 - 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: „Pizza\" chlebowa

Blachę do pizzy lub naczynie żaroodporne (ja zrobiłam ją dziś na dużej, prostokątnej blaszce do pieczenia ciasta) smarujemy olejem, układamy kromki chleba.

Jajka (dziś zrobiłam z 6 jaj - dla 4 osób) z dodatkiem soli, pieprzu, papryki roztrzepujemy widelcem i wylewamy na chleb.

Odstawiamy na 10 minut, aby chleb nasiąkł.
Następnie układamy składniki tak jak do pizzy, czyli to, co mamy lub, co lubimy (np. plastry szynki, salami, paprykę, pomidora, cebulę, oliwki itp.).

Wszystko posypujemy ziołami, startym serem i zapiekamy w piekarniku przez 10-15 min. w temperaturze 150 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 27.10.2011 23:38
superowa...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak