Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki ryżowo-chlebowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 40 dag
chleb 1 mały
jaja 3 szt
cebula 2 szt
pieczarki 30 dag
olej
sól, pieprz
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki ryżowo-chlebowe

SOS:
1 l. soku pomidorowego
1 kostka bulionowa
bazylia oregano
sól pieprz
Ryż gotujemy. Chleb moczymy w wodzie i odciskamy. Pieczarki podsmażyć z cebulką. Ryż, chleb, pieczarki mieszamy z jajkami i przyprawami. Formujemy kotleciki i smażymy.
Sok pomidorowy zagotowujemy z kostką bulionową i przyprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak