Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
parówki 5-6 szt
cebula 2 szt
ciasto francuskie
masło 2 łyżki
olej 3 łyżki
serek topiony 10 dag
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska w cieście francuskim

Ciasto podzielić na dwie części. Kapustę, cebulę oraz parówkę pokroić w małą kostkę. Wrzucić na roztopione masło z olejem najpierw cebulę i podsmażyć, następnie wrzucić parówki i kapustę,smażyć do miękkości.Na koniec dodać serek, wymieszać dokładnie z kapustą .Doprawić vegetą i pieprzem do smaku i farsz wystudzić.Chłodny wyłożyć po równo na środek obu części ciasta francuskiego,boki połączyć ze sobą tak żeby zachodziły jeden na drugi,końce ciasta zlepić.Ponacinać delikatnie nożem na górze.Piec 15-20 minut.Pilnować podczas pieczenia,podawać od razu po upieczeniu.jeśli ktoś lubi można po wierzchu posypać pod koniec tartym serem i zapiec,podawać z pikantnym ketchupem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak