Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka pod różową pianką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kisiel truskawkowy
mąki krupczatki 3 szklanki
kostka masła
cukru 1 szklanka
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
jajek 5
jabłek 1 kg
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka pod różową pianką

Mąkę zagniatamy z margaryną ,4 łyżkami cukru i proszkiem do pieczenia.Dodajemy żółtka i dalej zagniatamy.Wstawiamy do lodówki na pół godziny.Jabłka obieramy i ścieramy na tarce ,odciskamy sok ,dodajemy cukier i cynamon.Dwie trzecie ciasta rozwałkowujemy i przekładamy na blaszkę .Ubijamy piane z białek ,dodajemy kisiel .Na cieście rozkładamy jabłka ,ubitą pianę ,resztę startego ciasta.Ciasto pieczemy w 180* C przez 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 24.09.2013 22:09
Uwielbiam szarlotki!
romanrafal
romanrafal 10.08.2013 16:59
świetna,niebo w gębie
Ada-Gaba 18.02.2013 08:38
pyszne ciacho
caralajna 20.12.2012 13:46
pyszne
Kate131 23.10.2012 08:41
pycha
misia53 11.07.2012 10:30
to i ja spróbuję
caroline1983 13.05.2012 00:02
ciekawa wersja szarlotki
kasiaw 14.04.2012 19:00
pyszna
alaaa 05.03.2012 11:40
już piekłam pyszna
zdzislawa2 13.02.2012 10:17
pycha
manaika 22.01.2012 12:02
super!
bietka 15.06.2011 06:50
wygląda super:)
edyta44 03.11.2010 11:18
pysznosci
ben-ka 03.11.2010 09:21
Ciacho pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak