Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka dwukolorowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 20 dag
mąka ziemniaczna 20 dkg
masło 20 dag
cukier drobny 30 dag
jaja 4 szt
mleka szklanka 1 szkl
kakao 2 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: babka dwukolorowa

zoltka miksujemy z cukrami,na puszysta mase,wsypujemy maki i proszek kolejno na przemian z mlekiem.dodajemy kakao i na koniec ubita piane z bialek.Pieczemy ok.50-60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 27.03.2011 18:20
lubię babki
Goya 14.02.2011 21:13
super
christopher1 16.09.2010 21:44
Wygląda smakowicie
Mysiunia 01.09.2010 11:57
o rany! tez taka kiedys zrobic prówbowalam ale mi cos nie wyszlo:P pomijając fakt ze zawsze jak pieke w specjalnej formie na babki to nigdy nie chce wyjsc w calosci i zawsze mi sie cos oderwie..:(
gacopierz23 13.07.2010 18:35
Bardzo efektownie wygląda i chyba tez tak smakuje:)
sylwiachmiel 27.05.2010 15:45
ciekawe czy nastepnym razem taka sie uda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak