Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pleciona chalka

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże świeże 5 dag
mleko ciepłe 1 szklanka
masło 1/2 kostka
mąka 3 szkl
żółtka jaj 4 szt
cukier 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: pleciona chalka

rozrobic drozdze.odstawic do wyrosniecia.mleko podgrzac,margaryne stopic.wszystkie skladniki poladzyc z wyrosnietymi drozdzami.zagniesc ciasto,odstawic w cieple miejsce do wyrosniecia....zaplatac chalke z pieciu waleczkow rownej wielkosci.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 25.01.2012 12:10
mmmmmmmmmmmmmmmmmm
Krzysztof42 27.03.2011 18:19
halka pisze się przez samo h
lukoszek88 08.12.2010 09:29
Przydałoby się zdjecie
christopher1 16.09.2010 21:44
Znakomita
joanna131 11.05.2010 20:46
szybka i prosta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak