pleciona chalka

pleciona chalka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drożdże świeże

    5 dag
  • mleko ciepłe

    1 szklanka
  • masło

    1/2 kostka
  • mąka

    3 szkl
  • żółtka jaj

    4 szt
  • cukier

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

rozrobic drozdze.odstawic do wyrosniecia.mleko podgrzac,margaryne stopic.wszystkie skladniki poladzyc z wyrosnietymi drozdzami.zagniesc ciasto,odstawic w cieple miejsce do wyrosniecia....zaplatac chalke z pieciu waleczkow rownej wielkosci.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smakosz6

25.01.2012 12:10
mmmmmmmmmmmmmmmmmm

Krzysztof42

27.03.2011 18:19
halka pisze się przez samo h

lukoszek88

08.12.2010 09:29
Przydałoby się zdjecie

christopher1

16.09.2010 21:44
Znakomita

joanna131

11.05.2010 20:46
szybka i prosta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat