Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki przednówkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marynata do mięsa:
sos sojowy
ocet winny 2 łyżki
cynamon 1 łyzeczka
pozostałe składniki:
boczek wędzony
cebula
ogórki kiszone
czosnek
kapusta czerwona
marchew
ziemniaki
jabło
baleron
goździki mielone 1/2 łyżeczki
kardamon 1 mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki przednówkowe

Mięso wkładamy na dobę do marynaty. Wszystkie składniki rozdrabniamy na części : mięsa w spora kostkę, cytrynę (ze skórką), marchewkę, ziemniaki w plasterki, ogórka i jabłko (bez obierania) w grubsze plasterki, cebulę w cząstki. Nadziewamy ciasno na patyczki, układamy w blaszce. Kropimy olejem. Możemy posypać ulubionymi ziołami, poprószyć kolendrą. Pieczemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 29.12.2010 19:22
fajne te szaszłyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak