Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śledzie 1/2 kg
kostka rosolowa grzybowa 1 szt
cebula
pieprz
grzyby suszone 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z grzybami

Grzyby zalać maleńka ilością gorącej wody, moczyć kilka godzin, po czym podgotować je. Odcedzić, zachować wywar, w którym rozpuścić kostkę grzybową, przyprawić pieprzem. Cebulę rozdrobnić, udusić na oliwie. Wymoczone śledzie rozdrobnić, połączyć z cebulą, grzybami i wywarem grzybowym. Odstawić na godzinę -dwie, nie dłużej – to optymalny czas kiedy danie będzie najlepsze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak