Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec z indyka pieczony

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka 1 sztuka
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki
ocet winny 3-4 łyżki
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
tymianek 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec z indyka pieczony

Przygotować marynatę z wina, octu winnego, tymianki i bazylii. Udziec z indyka zamarynować. Odstawić na 2 godziny, często go przekręcając. Po upływie tego czasu wyjąć z marynaty, oprószyć pieprzem, posypać majerankiem, przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać odrobiną wina i piec przez około 90 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 26.12.2012 13:14
Lubię takie mięsko
IKrakowianka 23.11.2012 21:57
wyśmienite :)
Katarzyna/kate1980 27.03.2012 21:54
smakowicie wygląda
Iwusia 02.11.2010 08:36
ale apetycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak