Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kukurydza zapiekana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziarna kukurydzy 600 GRAM
mleko 1 litr
masło 3 łyżki
mąka 1 łyżka
jajko 2 SZTUKI
śmietana 100 ml
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: kukurydza zapiekana

Kukurydzę zalać gorącym mlekiem, osolić, osłodzić szczyptą cukru, gotować 30 minut, odcedzić, zmiksować. Mleko zachować. Przesmażyć mąkę na maśle, wlać mleko i śmietanę, gotować 5 minut, mieszając dodać kukurydzę i jajka, wymieszać, doprawić, przełożyć do naczynia do zapiekania i piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak