Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z królika mojej teściowej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól do smaku
marchewki 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 2 sztuki
wątróbka z kurczaka 40 dag
jajko 1 sztuka
kasza manna 1/2 szklanki
olej 1 łyżka
bulion ok 1 szklanki
królik 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z królika mojej teściowej

Mięso z królika ugotować wraz z jarzynami( marchewka i pietruszka). Podczas gotowania posolić. Gdy mięso będzie gotowe należy przestudzić je, zemleć wraz z warzywami. Cebulę podsmażyć z wątróbką na oleju. Po usmażeniu również zemleć. Kaszę manną zalać gorącym bulionem, odstawić do napęcznienia i dodać do masy mięsnej. Całość wymieszać, dodać jajko, doprawić do smaku i raz jeszcze zemleć. W razie potrzeby doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Masę przełożyć do blaszki. Pasztet piec przez około 60- 80 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.04.2013 21:53
Bardzo dobry ten pasztet
IKrakowianka 21.09.2012 15:04
wyborny
madi356 18.07.2011 23:40
lubię domowe pasztety, a szczególnie z królika
RenataZ-et 19.03.2011 17:12
Wygląda apetycznie
Dorota59 05.03.2011 17:52
oj chciałabym spróbować
ana00 23.02.2011 12:04
zapewne smaczny
IZABELA29 16.11.2010 14:08
tez bym chciała miec taką teściową
Iwusia 06.11.2010 22:28
Ojj to teściowa smakołyki tworzy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak