Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kaszy gryczanej i sera

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szkl
cebula 1 szt
skwarki sloniny 1 lyżka
pieprz, sól
ser biały 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kaszy gryczanej i sera

Cebulę szatkujemy, podsmażamy na oliwie, wkładamy do garnka, dodajemy skwarki, sól, kaszę i zalewamy 2 szkl wody, gotujemy i zostawiamy pod przykryciem aż kasza będzie miękka. Mieszamy kasze z pokruszonym białym serem i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy jogurtem, posypujemy pieprzem. Zapiekamy ok 40 min. Przed podaniem polewamy aromatyczną oliwą z pestek dyni. Ja bardzo lubię z surówką zawierającą pomidory.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 25.03.2015 07:44
świetny pomysł na zdrową zapiekankę
dorota20w 12.12.2011 09:39
dziekuję
wolochski 11.12.2011 21:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak