Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\"stronogow\"

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 0,5 kg
przecier pomidorowy
sól i pieprz
pieczarki 0,5 kg
przyprawa stronogow lub kebab 1 łyżka
chlilli
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: \"stronogow\"

Polędwice pokroić w długie cięnkie paski i podsmażyć. Pieczarki podsmażyć osobno i dodać do mięsa, posypać przyprawami i podlać wodą (0,5szkl.). Na koniec dodać przecier i pieprz. Podpiec do miękkości w piekarniku. Podawać z kluskami ziemniaczanymi lub śląskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 22.05.2012 17:44
pychota
emeslive 09.04.2012 22:33
Klasyczne i pyszne!
Grażyna13 07.02.2012 10:14
bardzo lubię :)
Wacław 06.10.2011 08:34
pyszne
traktorek 25.05.2011 15:33
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak