Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza ziemniaczano-orzechowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciastodrożdżowe
Dodatki:
czosnek 2 zabki
oliwa 4 lyzki
ziemniaki 3 szt
sól, pieprz
orzechy 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza ziemniaczano-orzechowa

Czosnek ścieramy, mieszamy z oliwa i odstawiamy na chwilę. Po tym czasie rozsmarowujemy go na rozwałkowanym cieście. Ziemniaki kroimy w cienkie plasterki, układamy na cieście najlepiej w rybią łuskę, solimy, prószymy pieprzem. Siekamy orzechy i posypujemy nimi całość. Pieczemy 15 min, posypujemy startym serem i pieczemy jeszcze 5 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 06.04.2011 17:20
bardzo ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak