Galaretka Brzoskwiniowa

Galaretka Brzoskwiniowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok pomarańczowy

    3 szklanki
  • mus brzoskwiniowy

    5 łyżek
  • cukier

    2 łyżki
  • żelatyna

  • jabłko

    1 czerwone
  • jabłko

    1 zielone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z jabłek usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plastry. Sok podgrzać, dodać plastry jabłek, ponownie podgrzać ale nie dopuszczać do wrzenia. Kiedy sok wystygnie wyjąc plastry jabłek i osączyć. Sok wymieszać z musem brzoskwiniowym oraz rozpuszczoną w gorące wodzie żelatynie. Jeśli trzeba dosłodzić. Tężejącą galaretkę wlać di formy np. babkowej i schłodzić w lodówce. Podawać z plasterkami jabłek i bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

andzia123

06.05.2012 09:40
super

artur7

25.05.2011 16:17
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat