Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka Brzoskwiniowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok pomarańczowy 3 szklanki
mus brzoskwiniowy 5 łyżek
cukier 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat
jabłko 1 czerwone
jabłko 1 zielone

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka Brzoskwiniowa

Z jabłek usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plastry. Sok podgrzać, dodać plastry jabłek, ponownie podgrzać ale nie dopuszczać do wrzenia. Kiedy sok wystygnie wyjąc plastry jabłek i osączyć. Sok wymieszać z musem brzoskwiniowym oraz rozpuszczoną w gorące wodzie żelatynie. Jeśli trzeba dosłodzić. Tężejącą galaretkę wlać di formy np. babkowej i schłodzić w lodówce. Podawać z plasterkami jabłek i bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 06.05.2012 09:40
super
artur7 25.05.2011 16:17
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak