Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone mięso

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 2 lyżki
cebula 2 sztuki
sól 1 łyżeczka
pieprz 1/4 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
wrzątek 1,5 szklanki
mąka 1 lyżka
szponder wołowy 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone mięso

Rozgrzaj olej w dużym, szerokim, płaskim garnku, włożyc mięso, zmniejszyć ogień, smazyć pod przykryciem aż będzie rumiane z obu stron. Cebule obrać i posiekać, czosnek rozetrzeć, wrzucić do garnka, dodać warzywa, sol, pieprz i litek laurowy, wlać wodę, doprowadzić do wrzenia. Gotować pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie, około 2,5 godziny. Mąkę rozprowadzić małą ilością wody, wlać do mięsa, gotować jeszcze ok. 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 30.10.2011 14:59
lubie takie mięsko !
Motorek 25.09.2011 19:33
smaczne
RenataZ-et 06.11.2010 22:53
Smaczny obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak