Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki wieprzowe 1 kg
wywar warzywny
marchewka 2-3 sztuki
pietruszk 1 sztuka
sól do smaku
masło 2 łyżki
mąka 2 lyżki
mięso 50 dag
Majeranek suszony Prymat 1-2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki

Flaki obgotować, odcedzić, a następnie pokroić w mniejsze kawałki( ja obgotowuje przeważnie dwa razy). Podobnie postąpić z mięsem( ugotować i pokroić). Mięso i flaki dodać do gotującego się wywaru wraz z pokrojonymi drobno warzywami. Gotować do miękkości dodając przyprawę do flaków. Pod koniec gotowania zasmażyć masło z mąką i paprykami. Dodać do flaczków. Doprawić je do smaku solą oraz pieprzem. Dodać majeranek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 23.02.2014 09:38
pyszne flaczki
IKrakowianka 01.12.2013 18:45
fajna potrawa
RenataZ-et 13.10.2013 22:10
smaczne danie
ben-ka 17.05.2012 09:20
dawno nie robiłam......
bercik1 09.12.2011 23:23
Uwielbiam flaki.
Agnik 05.08.2011 20:44
pycha
Izabela/bella81 05.04.2011 10:46
uwielbiam
Arlanna 12.12.2010 18:36
Uwielbiam flaczki, ale osobiscie wolę wołowe :)
Ewelina43
Ewelina43 02.12.2010 16:23
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak