Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kurek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 sztuk
cebula 1 sztuka
kurki 25 dkg
por 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
bulion 1,5 litra
oliwa 2 łyżki
koperek 2 łyżki
SÓL, ŚWIEŻO ZMIELONY PIEPRZ do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kurek

Grzyby oczyść, obrane ziemniaki pokrój na kawałki. Posiekaj cebulę, por i marchew pokrój w plasterki. W garnku rozgrzej oliwę, podsmaz cebulę i por, dodaj marchewkę oraz ziemniaki, smaz 5 minut, czesto mieszajac. Dodaj kurki, smaz jeszcze 5 minut. Zalej bulionem, przypraw solą i pieprzem, gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. Na koniec wymieszaj z koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 02.12.2011 08:03
smaczna
ben-ka 02.09.2011 20:02
zupka kurkowa .....pychotka!
RenataZ-et 06.11.2010 22:51
Uwielbiam takie zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak