Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek fusion smażony w warzywach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 2 szt
marchewka 2 szt
papryka czerwona 2 szt
papryka żółta 1 szt
czosnek 5 ząbków
kapusta biała 1/3 główki
Kolendra cała Prymat 5 szt
grzyby mun 2 szt
sos sojowy ciemny 5 łyżek
olej do smażenia 100 ml
anyż
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
sos chili 4 (słodki)
karkówka 70 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek fusion smażony w warzywach

Mięso pokroić na kawałki i zamarynować w marynacie zrobionej z sosu sojowego ciemnego, 2 ząbków czosnku, imbiru, anyżu i kolendry. Trzymać w marynacie przez noc. Zamarynowane mięso odsączyć i smażyć w woku z dodatkiem 3 ząbków czosnku. Podsmażone odstawić do miski a na ten sam olej wrzucić do woka pokrojone warzywa. Na początek marchewkę, po 5 minutach cebulę, paprykę i kapustę. Grzyby mun moczyć w wodzie przez 15 minut, potem wyjąć z wody , drobno posiekać i dorzucić do warzyw. Kiedy warzywa zmiękną dołożyć mięso i smażyć razem około 20 minut. Doprawić sosem chilli, solą i smażyć jeszcze kilka minut. Podawać najlepiej z ryżem i sałatką z kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta2604 11.09.2012 18:43
pycha
Maniek2 31.08.2012 07:41
smaczne
kate.500 24.06.2012 19:55
pysznie wyglada
tomek18 06.12.2011 09:44
super
Justa32 29.07.2011 09:04
pychotka
iwona332 08.04.2011 11:18
super
Natalia/tubisiek 04.11.2010 09:28
aż chce się go zjeść :)
krzyniu1984 02.11.2010 06:42
bardzo fajnie podany!
krzyniu1984 02.11.2010 06:42
bardzo fajnie podany!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak