Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

głowka kapusty
kapusta kiszona 1 kg
żeberka 1/2 kg
kiełbasa podwawelska
przecier pomidorowy 2 słoiki

Przepis i sposób przygotowania na: bigos

Kapustę kroimy w piórka, do garnka wcześniej wrzucamy umyte i posolone żeberka, dodajemy kapustę kiszoną i świeżą, zalewamy wodą i gotujemy. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i kilka suszonych grzybów, kminek. Gdy mięso się ugotuje wyjmujemy je i kroimy w kostkę, i z powrotem wrzucamy do garnka. Kiełbasę przepiekamy na patelni na złoty kolor i do garnka. Doprawiamy solą i pieprzem i przecierem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 26.05.2012 12:29
Pyszna klasyka :)
m1monika 24.11.2010 09:35
pycha :-)
Katarzyna/kate1980 02.11.2010 07:11
wspaniały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak