Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bliny podolskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 2 sztuki
mąka gryczana 20 dkg
jajko 3 sztuki
śmietana 1 szklanka
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bliny podolskie

Ziemniaki obrać i ugotować, zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę posiekać i przesmażyć na maśle, dodać do ziemniaków, wlać śmietanę, wsypać mąkę, posolić, dodać ukręcone żółtka, wymieszać. Na końcu dodac ubitą pianę z białek. Usmażyć grubsze bliny. Podawać z sosem grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 03.12.2011 10:29
extra
RenataZ-et 06.11.2010 22:52
Fajna alternatywa ziemniaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak