Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz po grecku

Filety umyć, pokroić na kawałki, solimy, w misce roztrzepać jajka, filety obtaczamy w jajku i tartej bułce. Kładziemy na rozgrzany olej na patelni pieczemy na złoty kolor. Układamy to w misce, na patelnię wlewamy olej rozgrzewamy, kroimy cebulę dużą w piórka, rumienimy ją zalewamy wodą i gotujemy dodając 3,4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, przecier pomidorowy, sól. Gotujemy to aż zrobi się gęstsze, dodajemy szczyptę cukru aby nie było za gorzkie. Tą zalewą zalewamy dorsza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 28.01.2013 13:52
mm smaczny;)
Izabela28 13.11.2010 20:25
Pychotka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak