Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia panierowana w bułce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 szt
jajko 3 szt
mąka 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia panierowana w bułce

Cukinię obrać i pokroić na plastry, oprószyć solą i pieprzem. Obtaczać w mące, w rozbełtanym jajku z dodatkiem vegety i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 19.11.2012 20:12
smaczne
olkaaa 30.01.2012 07:55
uwielbiam cukini?
Agnik 04.12.2011 10:44
robię taką
Ela15 09.06.2011 06:27
cukinia mniam mniam
Iwona51
Iwona51 14.03.2011 09:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak