Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka wg uznania
woda 3 szklanki
ocet 3 kieliszki 50 ml
cukier 3 łyżki
sól 1 łyżeczka
pieprz ziarnisty wg uznania
Liść laurowy suszony Prymat wg uznania
Gorczyca biała cała Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w paski. Słoiki umyć, wyparzyć. Paprykę układać ciasno w słoikach. Dodać po liściu laurowym, łyżeczce gorczycy i kilka ziaren pieprzu. Ugotować zalewę z podanych składników. Przestudzić i zalać paprykę. Zakręcić i pasteryzować ok 5 - 10 minut od momentu zagotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 12.01.2011 11:41
pyszna
katarzynka455 03.11.2010 16:16
też taką robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak