Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kapustą włoską

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1/2 kg
wołowina 1/2 kg
pęczak 15 dkg
marchew 2 sztuki
pieprz 5 ziarenek
sól, kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapustą włoską

Wołowinę ugotować z kucharkiem, pieprzem i listkiem laurowym w 2 litrach wody. Ostudzić i pokroić w kostkę. W osobnym garnku ugotować pęczak. Marchewkę i kapustę pokroić w kostkę. Wsypać je do wody, w której gotowało się mięso. Gotować, aż marchewka będzie miękka, po czym dodać kapustę i kaszę. Gotować ok. 20 minut. Przyprawić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 09.10.2011 22:44
fajna zupka
RenataZ-et 13.11.2010 12:01
Szybko i pysznie!
Małgorzata106 02.11.2010 21:52
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak