Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grilowana Golonka w piwie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka 1 kg
czosnek 1 ząbek
bulion wołowy 1 szt
bulion drobiowy 1 szt
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
piwo 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grilowana Golonka w piwie

Golonkę ugotować w wodzie z dodatkiem czosnku, liścia laurowego, bulionu wołowego i bulionu drobiowego i vegety. Kiedy golonka przestygnie należy usunąć z niej kość. Mięso pokroić na małe porcje i piec na grillu, polewając co pewien czas piwem. Skórę na golące naciąć będzie smaczniejsza, chrupiąca skórka.
Podawać musztardą lub chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 27.10.2012 08:19
ja nie jadam, ale to rarytas dla niektorych
iwona332 21.02.2011 09:04
super
Kopiko1983 17.02.2011 20:53
Mój brat będzie zachwycony!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak