Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem ziemniaczany z kalarepką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 sztuk
marchew 2 sztuki
kalarepa 3 sztuki
seler naciowy 1 gałązka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
woda 1-1,5 l
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem ziemniaczany z kalarepką

Ziemniaki, marchew , kalarepkę obieramy kroimy w kostkę (pół kalarepki odstawić do dekoracji), seler w plastry, zalewamy woda - tak aby przykryła warzywa na ok 3 cm. Dodajemy kucharka, kostkę bulionową (u mnie wołowa), gotujemy do miękkości warzyw. Całą zupę miksujemy w blenderze, podajemy z pokrojoną świeżą kalarepą. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 28.01.2013 13:54
świetnie wygląda;)
treonina 16.07.2011 09:23
nie przepadam za zupami krem :-) wolę takie niezmiksowane - ale kalarepkę uwielbiam!
iga2 06.06.2011 22:29
ciekawy przepis
Sarenka 09.01.2011 11:38
Takiej zupki jeszcze nie robilam, ale kalarepka fajnie sie komponuje. Ciekawie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak