Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłecznik

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
śmietana 36 %
puder cukier
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: jabłecznik

Upiec biszkopt z 6 jaj, przekroić na pół, wcześniej obrać 1 kg jabłek, pokroić w półksiężyce. jabłka twarde do rondla, gotując cały czas rozciskac, dodać cukru i ugotować na pół rozciśnięte. Ostudzić i dodać do biszkoptu. Na górę ubić śmietanę i dodać żelatynę i przykryć biszkoptem. Górę polukrować pudrem cukrem, do smaku kilka kropli olejku śmietankowego i łyżkę oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak