Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lambada

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 6 jaj
sok pomarańczowy 100 %
budyń śmietankowy 2 szt
śmietana 36 %
herbatniki 2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: lambada

Upiec biszkopt z 6 jaj, przekroić na pół, do garnka wlać 1 L soku pomarańczowego, wsypać 2 budynie, wymieszać gotując cały czas mieszać aż zagotują. Ciepłe wylać na biszkopt na wierzch herbatniki, ostudzić. Ubić śmietanę, dodając trochę pudru cukru i rozrobioną żelatynę 2 łyżki i wylać na górę. Posypać startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.11.2013 11:18
bardzo smacznie wygląda
PaniMISIOWA 11.08.2011 10:28
musi być pyszne
Grażyna13 16.07.2011 12:02
Pycha !
Mysiunia 12.07.2011 14:24
jeszcze takiego ciasta nie widzialam:) wyglada bardzo ciekawie - chyba go wypróbuje:)
Patrycja33 19.06.2011 16:33
aż ślinka leci:)
kochanyptysiu 09.05.2011 22:35
ekstra!
jeta72 07.03.2011 14:37
Pyszne ;)
gacopierz23 28.12.2010 19:28
Fajne ciasto i świetna nazwa
m1monika 18.11.2010 19:40
wygląda bajecznie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak