Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy czekoladowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4
cukru pudru 20 dkg
mąki 7,5 dkg
startej czekolady 12,5 dkg
cukru waniliowego 2 dkg
cynamonu 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy czekoladowe

Ubić białka na pianę, stopniowo dodając cukier puder. Do sztywnej piany wsypać czekoladę, cukier waniliowy i cynamon, delikatnie wymieszać. Blachę do pieczenia bezów wysmarować tłuszczem i posypac mąką. Łyżeczką układać małe porcje cista. Piec 18 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 05.11.2011 11:25
zapowiada się smakowicie
olkaaa 05.11.2011 11:25
zapowiada się smakowicie
Krzysztof42 24.03.2011 15:09
jak słodko
christopher1 16.09.2010 21:40
Uwielbiam Bezy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak