Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
czosnek ząbki 2 szt
majeranek siekany 1 łyżeczka
rozmaryn siekany 0,5 łyżeczki
sól
boczek 0,5 surowy
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony

Skórę na boczku naciąć ostrym nożem w kratkę, natrzeć roztartym czosnkiem z solą, posypać posiekanymi ziołami oraz papryką i odstawić na 3-4h. Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wlać parę łyżek goręcej wody. Piec około 40 minut w temp ok 200 stopni. Cebulę pokroić w grube plastry, dodać do boczku i piec jeszcze około 10 minut obniżając temperaturę do 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 04.03.2014 09:09
pyszne danie
olkaaa 22.03.2012 11:24
super
ewaa 16.08.2011 21:49
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak