Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podpalaniec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
cebula 5 sztuk
ząbki czosnku 2 sztuki
mąka kukurydziana 1 łyżka
masło 2 łyżki
SZKLANKA MLEKA
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz 4 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Podpalaniec

Marchewkę obrać, umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, czosnek obrać i zmiażdżyć. Cebulę obrać, drobno posiekać, zrumienić na maśle, dodać marchewkę i wszystko razem smażyć chwilę, po czym zalać 4 szklankami wrzątku. Dodać listek laurowy, czosnek, przyprawić do smaku solą i pieprzem i gotować około 30 minut. Następnie zmiksować, przetrzeć przez sito i zagotować. Wlać mąkę wymieszaną z mlekiem i gotować jeszcze kilka minut. Podawać z gotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak