Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje gołąbki z ryżem i grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 szt
ryż 1 szkl
cebula 2 szt
masło 3 łyżki
grzyby suszone 8 dag
natka pietruszki 1 łyżka
sól szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Moje gołąbki z ryżem i grzybami

Grzyby namoczyć na noc, ugotować i odcedzić.

Przygotować kapustę.

Ugotować ryż na sypko.
Drobno posiekaną cebulę udusić na maśle.

Grzyby drobno posiekać, wymieszać z ryżem, cebulą, natką pietruszki, solą i pieprzem.

Liście kapusty napełnić farszem; ułożone w rondlu gołąbki podlać wywarem z grzybów i dusić pod przykryciem godzinę.

Podawać z ziemniakami lub chlebem, polane sosem grzybowym i posypane natką pietruszki.

Gołąbki są również smaczne zrobione z kapusty pekińskiej lub z kapusty białej cukrowej, albo też zrobione w liściach kapusty kwaszonej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 25.08.2011 09:32
Z grzybami nie robiłam.Fajnie muszą smakować.
berys18 17.01.2011 08:51
ale pomysłowo podane, super
ben-ka 04.10.2010 09:47
Lubię gołąbki z grzybami czasami robię ale zamiast ryżu dodaję kaszę i są smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak