Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczewica

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 1/2 kg
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
ocet 1 łyżka
cukier 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Soczewica

Soczewice zagotować w sporym garnku, odlać wodę, przepłukać na sicie zimną wodą, włożyc do garnka, dolac ciepłej wody i gotować na wolnym ogniu około 30-45 minut. Gdy będzie miekka, posolić i odcedzić. Rozpuścić na patelni łyżkę masła, dodać łyżkę mąki, rozetrzeć, dolać ocet i sok z soczewicy, wymieszać, dodać łyżkę upalonego na suchej patelni cukru, wymieszac sos z soczewicą i podać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 11.11.2010 14:31
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak