Sposób przygotowania
Masło lub margarynę lekko posolić, dodać otartą skórkę z cytryny, cukier, żółtka i utrzeć na pulchną masę.
Gdy cukier się rozpuści, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cynamon i ucierać, dolewając mleko.
Blaszkę wyłożyć pergaminem, po czym rozsmarować ciasto.
Rabarbar obrać, pokroić na 2 cm kawałki, osączyć na bibule kuchennej.
Białka posolić, ubić na sztywną piane, dodając stopniowo cukier.
Gotowa masa białkowa powinna być sztywna i lśniąca.
{ Białka ubije się na sztywna pianę jeśli sprzęt przez nas używany będzie całkowicie oczyszczony z tłuszczu}
Na koniec dodać cynamon i sok cytrynowy.
Do ubitych białek włożyć rabarbar, wsypać mielone i posiekane orzechy, wymieszać, po czym równomiernie rozprowadzić masę na cieście.
Oprószyć cukrem pudrem i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec w temperaturze 180 stopni C.przez 35 minut.
Gdy cukier się rozpuści, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cynamon i ucierać, dolewając mleko.
Blaszkę wyłożyć pergaminem, po czym rozsmarować ciasto.
Rabarbar obrać, pokroić na 2 cm kawałki, osączyć na bibule kuchennej.
Białka posolić, ubić na sztywną piane, dodając stopniowo cukier.
Gotowa masa białkowa powinna być sztywna i lśniąca.
{ Białka ubije się na sztywna pianę jeśli sprzęt przez nas używany będzie całkowicie oczyszczony z tłuszczu}
Na koniec dodać cynamon i sok cytrynowy.
Do ubitych białek włożyć rabarbar, wsypać mielone i posiekane orzechy, wymieszać, po czym równomiernie rozprowadzić masę na cieście.
Oprószyć cukrem pudrem i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec w temperaturze 180 stopni C.przez 35 minut.
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Konto zablokowane
ewelinapac
Krzysztof42