Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 50 dag
pieczarki 20 sztuk
masło 3 łyżki
cebula 1 sztuka
bulion 1,5 szklanki
mąka 1 łyżka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w sosie

Wątrobę umyć, osuszyć, pokroić w dużą kostkę .Pieczarki umyć, pokroić w grube plastry , przesmażyć na połowie masła razem z pokrojoną cebulą. Na patelnię dodać pozostałe masło i wątrobę . Obsmażyć wątrobę ,podlać 1szklanką bulionu i chwilę dusić, oprószyć solą i pieprzem, zagęścić mąką rozprowadzoną w pozostałym bulionie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak