Wątróbka w sosie

Wątróbka w sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątroba wieprzowa

    50 dag
  • pieczarki

    20 sztuk
  • masło

    3 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • bulion

    1,5 szklanki
  • mąka

    1 łyżka
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Wątrobę umyć, osuszyć, pokroić w dużą kostkę .Pieczarki umyć, pokroić w grube plastry , przesmażyć na połowie masła razem z pokrojoną cebulą. Na patelnię dodać pozostałe masło i wątrobę . Obsmażyć wątrobę ,podlać 1szklanką bulionu i chwilę dusić, oprószyć solą i pieprzem, zagęścić mąką rozprowadzoną w pozostałym bulionie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat