Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak we własnym wywarze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiarka z kurczaka 2,5-3 kg
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia 0,5 szklanki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak we własnym wywarze

Ćwiartki z kurczaka przekroić na pół,posypać kucharkiem,pieprzem czarnym mielonym i przyprawą do kurczaka.Mięso odstawić na godzinę.Po upływie tego czasu mięso obtoczyć w bułce tartej,smażyć na złoty kolor i układać w garnku.Gdy już wszystkie mięso będzie w garnku należy zalać je wodą,wrzucić 2 kostki rosołowe,nasypać pieprzu czarnego mielonego i kucharka do smaku i gotować na wolnym ogniu do chwili,aż mięso będzie bardzo miękkie.
Tak przygotowany kurczak najlepiej smakuje podgrzany następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 04.06.2013 21:42
bardzo lubię
Grażyna13 19.01.2011 10:45
Smaczny !
ada12302 01.11.2010 22:56
bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak