Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krajanka Migdałowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 1/2 szklanki
masło 120 g
cukier 60 g
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
migdały (drobno posiekane 30 g
proszek spulchniający, sól

Przepis i sposób przygotowania na: Krajanka Migdałowa

Do utartego masła dodać, ucierając cukier, sól, jajko i mąkę przesianą z proszkiem spulchniającym. Po wymieszaniu wyrobić ciasto i na stolnicy rozwałkować na grubość 1 cm. Ciasto kroić na prostokąty 2x5 cm i smarować żółtkiem. Posypać migdałami. Ułożyć na posmarowanej tłuszczem blasze i piec 15 minut w średnio gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 16.08.2011 10:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak