Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójny filet z kury 1 sztuka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler kawałek
por
groszek konserwowy 1/2 puszki
kapary 2 łyżki
liscie z dwóch łodyg natki
szczypiorek 2 łodyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3-3,5 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z kurczaka

Mięso umyj, włóż do garnka, wlej 1 wody, zagotuj, zszumuj. Dodaj obraną włoszczyznę, posól, gotuj bulion przez 45 minut. Usuń wloszczyzne oprócz marchwi. Mięso i marchew wyjmij do przestudzenia. Rosół przecedź przez sito i rozpuść w nim żelatynę, przestudź. Mięso i marchew pokrój na kawałki, włóż do miseczek, dodaj kapary, groszek, posiekany szczypior i natkę. Zalej rosołem, wstaw do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 09.12.2010 09:17
Świetny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak