Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone mięsko z cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 kg
sól, pieprz do smaku
cebula 2 sztuki
słonin 1 kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone mięsko z cebulką

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na małe kawałki. Na patelni wysmażyć słoninę pokrojoną w drobniutką kosteczkę. Dodać mięso i pokroić jedną cebulę. Wszystko obsmażyć ok 10 minut cały czas mieszając. Podlać wodą i dodać następną cebulę pokrojoną w grube plastry. Wszystko oprószyć solą i pieprzem. Dusić do miękkości. Jeśli trzeba podlać wodą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 10.05.2011 17:59
smacznie wygląda
Iwona51
Iwona51 06.05.2011 18:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak