Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
wiórki kokosowe 1 opakowanie
mąka 2 szklanki
cukier 2 szklanki
jajko 6 sztuki
ocet 1 łyżka
kasza manna 1 łyżka
mleko 1/2 l
olejek waniliowy 1/2 sztuka
olejek śmietankowy 1/2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello

Żółtka ubijamy z octem. Osobno ubić pianę z jajek i dodać do żółtek, wymieszać. Następnie dodać 1szklankę cukru, 1 szklankę mąki. Wylać na blaszkę posmarowaną tłuszczem i obsypana kaszką manną. Piec w piekarniku około 30minut w 180 stopniach.
Z pół litra mleka odlać 1 szklankę i dodać do niej szklankę mąki, druga połowę zagotować z 1 szklanka cukru, gdy zacznie się gotować wlać mleko z mąką, i mieszać aż zgęstnieje, ostudzić. Chłodny budyń dodać do 1 margaryny i wymieszać na masę, dodać 1/2 olejku waniliowego, i 1/2 olejku śmietankowego.

Biszkopt ostudzony przekroić na pół, wyłożyć na spód 2/3 masy, przykryć drugą połową biszkoptu i wyłożyć resztę kremu.

Na patelni roztopić i1 łyżeczkę masła i wsypać opakowanie wiórków kokosowych, zrumienić, i posypać wierzch ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 10.10.2011 16:37
to coś dla mnie :)
rosik93 01.11.2010 22:03
Super wygląda zapraszam do spróbowania mojej wersji Raffaello:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak