Gulasz z serc z mrożonkami

Gulasz z serc z mrożonkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serc z kurcząt

    1 kg
  • opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem

    1
  • pieczrek

    1/2 kg
  • zabki czosnku lub cebuli

    4 szt
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serca gotujemy w bulionie aż zmiękną, wyjmujemy a bulion odstawiamy. Serca kroimy na polówki. W rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy drobno posiekany czosnek (lub cebula). Dodajemy serca, pokrojone pieczarki i mrożone warzywa. Dusimy aż woda odparuje, dodajemy przecier i wlewamy tyle bulionu, aby składniki były przykryte. Przyprawiamy do smaku. Gulasz podajemy z chlebem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna/kate1980

13.05.2010 18:07
bardzo fajny przepis

Marcin46

12.05.2010 21:04
Brakuje imbiru, ale się czepiam ;). Dodałem do mojej książki. Polecam moje przepisy w wolnej chwili ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat