Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty z marchewką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 30 dkg
jabłko 1 szt
marchewka 2 szt.
cebula 1 szt
oliwa 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty z marchewką

Koszona kapustę odcisną z soku i posiekać. Jeśli kapusta jest zbyt kwaśna to najpierw należy ja przepłukać w zimnej wodzie. Marchewki i jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać. Dodać sól i pieprz do smaku. Na końcu polać olejem i ponownie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak