Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z grzybów

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 50 dkg
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dkg
cebula 1 szt.
tymianek do smaku
sól do smaku
bułka czerstwa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z grzybów

Grzyby oczyścić, umyć, ugotować w niedużej ilości osolonej wody, odcedzić. Bułkę namoczyć w wywarze z grzybów. Oczyszczoną cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na tłuszczu. Grzyby, odciśniętą bułkę i cebulę zemleć dodać sól, pieprz, drobno posiekany tymianek, wbić jaja. Gdyby kotlety się rozpadły to należy dodać trochę bułki tartej. Masę dobrze wymieszać, uformować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na jasnobrązowy kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 02.10.2013 07:06
Też tak robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak