Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

keks

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1 szklanka
margaryna 1 sztuka
jaja 5 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
spirytus 1 łyżeczka
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: keks

Margarynę, jaja i cukier utrzeć na puszystą masę. Dodać resztę składników i dalej ucierać. Dodać bakalie i połączyć z utartą masą. Piec ok. 55 minut. Na wierzch posmarować lukrem lub posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 13.04.2013 19:11
bardzo lubię taki
Iwusia 05.01.2013 22:51
smaczny keksik
dorotka0000025 25.11.2012 18:12
bardzo lubie takie placki
Fiffi 12.11.2012 22:03
uwielbiam keksa
Krystyna32 23.10.2012 09:02
super
Adamorek 04.08.2012 11:34
dobre ciasto
fictor123 04.07.2012 08:26
jedno z moich ulubionych ciast
olkaaa 08.12.2011 07:38
bardzo lubię
olkaaa 08.12.2011 07:38
bardzo lubię
Motorek 17.11.2011 09:49
pycha
Marzena34 01.10.2011 15:49
świetny
Patrycja33 27.06.2011 14:10
wyśmienity:)
Tomasz17 22.06.2011 20:04
fajne
Ania67 14.06.2011 14:15
super
rzenia15 24.05.2011 10:54
pyszny
Marzena40 04.04.2011 08:39
uwielbiam
anemon 21.03.2011 20:05
Keks z dużą ilością bakalii jest pyszny, ja oprócz wymienionych przez Ciebie dodaję jeszcze orzechy włoskie.
annagebalska 09.03.2011 09:16
pycha
IKrakowianka 06.03.2011 21:11
Wyśmienity keks!
marta0906 10.12.2010 15:42
pyszne
gabi162825 11.11.2010 17:57
smaczne ciasto
justka 16 06.11.2010 11:18
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak