Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka meksykańska na ciepło ;)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
czosnek 2-3 ząbki
sałata chrupiąca 1 sztuka
szpinak 2 sztuki
por 1 sztuka
pomidor 2 sztuki
szalotka 3 sztuki
oliwki czarne 1/2 szklanki
kukurydza1 1 puszka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
ocet jabłkowy 1 łyżka
sos pomidorowy 1 sztuka
wołowina 600 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka meksykańska na ciepło ;)

Sos pomidorowy kupujemy, bądź robimy najprostszy z możliwych ( śmietana majonez przecier) Wołowinę gotujemy na małym ogniu, podlewając bulionem. Gdy zacznie się gotować wrzucamy cebulę i czosnek, i taka mieszankę gotujemy kilka minut, wsypujemy pieprz i wlewamy sos pomidorowy, ocet i sól, gdyby było za mało pomidorowe możemy dodać jeszcze ze 2 łyżki koncentratu. Podgrzewamy aż wszytko zacznie się gotować po czym zmniejszamy ogień i pozwalamy dusić się wszystkiemu 10 min. Do miski wrzuć resztę pokrojonych warzyw zalej wołowiną w sosie i szalotkami, podawaj z pełnoziarnistym chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paweł21 15.01.2011 12:17
Kolejna mega smaczna potrawa- zaczynam lubić twój styl gotowania^^

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak